pondělí 7. září 2015

Broskvový Tarte Tatin


Po delší době jsem ho opět pekla, tentokrát ale s křehkým těstem
a výsledek byl tak skvělý, že jsem ho nestihla vyfotit :o)
Původní jablečný, který jsem pekla podle Dity P. najdete tady: kuk
A dnešní postup je následující..

Nejprve si připravíme křehké těsto:
150 g hl.mouky (já použila celozrnnou), 80 g másla,
1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce studené vody

Vše zpracujeme do hladkého těsta a dáme do ledničky na chvíli odpočívat.
Do hrnce s pevnějším dnem (ideálně do litinového) dáme hrst cukru a dvě lžíce vody, zapneme mírný plamen a necháme zvolna zahřívat, až nám začne vznikat karamel. V tuto chvíli přidáme přibližně 100 g másla a také trochu skořice.


Naskládáme broskvičky nebo jiné ovoce a necháme zvolna dusit
(stále na mírném plameni).
Z těsta vyválíme tenký plát a přikryjeme s ním broskvičky.


Pečeme v troubě na 170°C přibližně 20min.

Žádné komentáře:

Okomentovat