pátek 16. ledna 2015

Špagety carbonara


Mé nejmilejší jídlo je chleba s máslem. Hned za ním ale jsou špagety Carbonara.
Nikdy mě neomrzí, jsou za pár minut hotové a vždy výborné.
...
Špagety dejte vařit do slané vody.
Pancettu nebo dobrou slaninu nakrájejte na nudličky a opečte v hlubší pánvi. Když je křupavá, stáhněte plamen a ochuťte prolisovaným česnekem a čerstvě mletým pepřem.
Do skleničky si připravte žloutky (jeden na osobu).
V tuto chvíli už budou špagety jistě al dente, sceďte je a přidejte ke slanině.
Vypněte plamen, přidejte žloutky a rychle promíchejte.
Žloutek se nesmí srazit, pouze se jím obalí těstoviny a vytvoří tak hladkou "omáčku". Pokud se vám zdají těstoviny i tak suché, můžete zakápnout trochou smetany, ale do původního receptu nepatří :)
Na talíři můžete ještě posypat parmazánem.. Mňam!



Žádné komentáře:

Okomentovat