úterý 14. dubna 2015

Králík na hořčici podle Lucie H.


Tedy musím se přiznat, že původní recept je podle Dity P. :)
Ale já si ho ještě tak trochu vytunila..

Na pánvi osmahnu anglickou slaninu a přidám k ní půl kostky másla,
které nechám jen na mírném plameni rozpustit. Stáhnu z ohně,
přidám tři lžíce plnotučné hořčice a dvě lžíce hrubozrnné.
Pořádně osolím a touto marinádou potřu naporcovaného králíka.
Nechám marinovat přes noc, to je nejlepší :)
Peču na 120° dvě hodinky.
V jedné 30% šlehačce rozmíchám ještě dvě lžičky hořčice
(jednu lžičku plnotučné a jednu lžičku hrubozrnné)
a naliji na králíka.
Peču ještě minimálně hodinku, někdy i víc, zkrátka do zlatova :)



1 komentář: